fbpx
Право

У проекті Трудового кодексу інтереси жодної з категорій трудящих не зачіпають – нардеп

Проект Трудового кодексу не зачіпає інтересів жодної з категорій трудящих. Зокрема, він не передбачає збільшення тривалості ні робочого дня, ні трудового тижня. Про це в ході презентації проекту Трудового кодексу заявив народний депутат від «Партії регіонів», автор документа Олександр Стоян. Регіонал розповів, що в проекті Трудового кодексу врахована обов’язкова норма підписання договору при прийомі на роботу, зберігаються і трудові книжки.

«У проекті передбачено захист всіх прав робітників: ніде немає збільшення трудового тижня, ми зберегли норму про 40 робочих годин на тиждень, 8-ми годинний робочий день при 5 -денному робочому тижні. У проекті передбачається компенсація за переробки. Важливо, що робота в нічний час повинна оплачуватися більше, ніж в денний час», – підкреслив Олександр Стоян.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Згідно з документом, роботодавець не має права звільняти працюючих у разі страйку. Він може тільки на час закрити підприємство, але не звільнити його працівників. Якщо ж підприємство ліквідується або перепрофільоване, то роботодавець зобов’язаний розрахуватися з трудящими. У проекті Трудового кодексу збережеться норма, згідно з якою дозволяється проводити відеоспостереження за робочим місцем, оскільки це забезпечує, в першу чергу, захист самих трудящих.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Щодо необхідності щеплень, тобто категорії трудящих, які зобов’язані їх забезпечувати, наприклад, ті, хто працює з дітьми. Але відсутність щеплень і так далі для інших категорій не може стати підставою для звільнення трудящих», – додав регіонал.

У підсумку Олександр Стоян заявив, що проект Трудового кодексу готовий до розгляду у Верховній Раді і висловив надію, що парламентарії його підтримають.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: