fbpx
Новини світу

Україна і Парагвай домовилися про підготовку двосторонньої міжурядової угоди про ВТС

  Україна готує розвиток військово-технічного співробітництва (ВТС) з Республікою Парагвай.

Взаємна зацікавленість у співпраці була підтверджена в ході минулого 26-29 вересня візиту в Парагвай делегації "Укробонпрома" на чолі з гендиректором Сергієм Громовим і минулих переговорів з керівництвом латиноамериканської країни.

Як повідомили агентству "Інтерфакс- Україна" у четвер у прес-службі держконцерну, в рамках візиту глава "Укроборонпрому" провів переговори з головою Конгресу Парагваю Хуліо Сезаром Веласкесом, міністром оборони Бернардіно Сото Естібарібія, командувачем штабу об’єднаного командування ЗС країни генералом Педро Баєзом, міністром внутрішніх справ Франціско де Варгасом.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

У ході зустрічей були намічені перспективні напрямки співпраці, а також досягнуті домовленості про підготовку двосторонньої міжурядової угоди про ВТС між Україною та Парагваєм.

У рамках переговорів парагвайська сторона озвучила інтерес до кооперації з ОПК України, і зокрема, у спільному створенні системи управління повітряним рухом з використанням українських засобів радіолокації і зв’язку, постачання в Парагвай українських озброєнь і військової техніки, а також спецзасобів для сил правопорядку. Також обговорювалася можливість спільної модернізації і розширення наявних у Парагваї потужностей з виробництва боєприпасів різних типів, а також питання навчання в Україні парагвайських фахівців силового блоку.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За підсумками переговорів глава "Укроборонпрому" відзначив наявність значного потенціалу для просування продукції ОПК України в латиноамериканському регіоні.

"Освоєння даного регіону для продукції українського ОПК ми почали з Парагваю – серця Латинської Америки. Багато досягнутих домовленостей мають перспективу перерости у повномасштабні двосторонні контракти. Ми створили умови для технологічного та промислового входження українського ОПК на перспективний ринок", – підкреслив С. Громов.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: