fbpx
Економіка

Тарифи на послуги ЖКГ у всіх регіонах мають бути єдиними – Янукович

  Президент України вимагає від уряду забезпечення єдиних тарифів на житлово-комунальні послуги в усіх регіонах країни, повідомила прес-служба глави держави.

"Державна політика спрямована на те, щоб, де б не жила людина, в якому регіоні, тарифи на електроенергію, воду, газ повинні бути рівними для всіх, і держава, як регулятор, має відрегулювати ці відносини, кожен регіон не повинен страждати від недбалості чиновників. Це моя особиста позиція і моя вимога до уряду", – цитує його прес-служба.

Як повідомлялося, тарифи на електропостачання і газ встановлюються Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики (НКРЕ), ​​яка підпорядкована особисто президенту, до складу уряду не входить.

Тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення формуються Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (НКРКП, також підпорядкована особисто президенту, до складу уряду не входить ) і місцевими радами (які президенту і уряду не підкоряються).

На думку галузевих експертів, формування єдиних тарифів на комунальні послуги в різних регіонах країни є алогічним через різні технічні умови і різну собівартість таких послуг.

Джерело: Інтерфакс-Україна  

Читайте також: