fbpx
Новини світу

США обігнали Росію з видобутку вуглеводнів

Американські ЗМІ сьогодні, 3 жовтня, поширили інформацію про те, що в 2013 році США  обігнали Росію з видобутку вуглеводнів.

Згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства та Управління енергетичної безпеки США, у липні поточного року середньодобовий видобуток нафти і газу в країні склав 22 мільйони барелів, у той час як у Росії цей показник зафіксовано на рівні 21,8 мільйони барелів на добу. Щоправда, американські ЗМІ не уточнили, якою саме статистикою вони користувалися для розрахунку видобутку вуглеводнів у Росії.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Якщо розглядати тільки видобуток нафти, то тут, як і раніше лідируючі позиції займає Саудівська Аравія. За останніми даними, середньодобовий обсяг нафтовидобутку в цій країні становить 11,7 мільйона барелів. Для порівняння, видобуток нафти в США оцінюється в 9,9 мільйона барелів на добу, в Росії – 10,8 мільйона барелів на добу.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Причинами зростання видобутку вуглеводнів в США називається розробка сланцевих родовищ. Так звана «сланцева революція» дозволила скоротити імпорт природного газу в США на 23,5 %.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: