fbpx
Наука

Росія почала випробування робота-андроїда для роботи в космосі

 Недалеко той день, коли поряд з космонавтами працювати на орбіті зможуть і роботи – андроїди. До випробування такого антропоморфного дива техніки приступили фахівці Науково – дослідного випробувального центру підготовки космонавтів імені Гагаріна.

 Перший людиноподібний робот важить 144 кілограми і носить «ім’я» SAR – 400. Передбачається, що в недалекому майбутньому він стане активним помічником космонавтів на Міжнародній космічній станції. «Випробування робота проходять у нашому центрі підготовки космонавтів. Основне його завдання ─ проводити певного виду роботи як на МКС, так і за її межами», ─ розповів заступник начальника наукового управління НДІ ЦПК Олег Гордієнко.

 Вже зараз робот – андроїд вміє виконувати кілька завдань. Всі вони нескладні, але небезпечні для людини. Наприклад, SAR – 400 запросто може виконати зовнішній огляд космічного апарату і усунути пошкодження, провівши нескладний ремонт. «Руки» антропоморфного робота володіють 21 ступенем рухливості, а їх «кисті» ─ 28 ступенями. Зараз SAR- 400 проходить «навчання» у повнорозмірному макеті станції «Мир».

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: