fbpx
Новини світу

Росія повинна визначити види діяльності для мігрантів – Путін

  Президент Росії Володимир Путін заявив, що російська влада повинна визначити сфери економіки, де не повинні працювати іноземні мігранти.

 "Про що б я ще подумав і просив би і уряд, щоб попрацювати над цим, і Державну Думу – треба все-таки визначитися з деякими видами діяльності для мігрантів", – сказав В.Путін на зустрічі з керівниками первинних відділень партії "Єдина Росія".

 "З точки зору економічних інтересів країни в деяких галузях дійсно важко обійтися без робочої сили з боку, але з окремих напрямків цілком можна заміщати місцевими громадянами, скажімо, в торгівлі", – сказав президент РФ.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 "Чи так важко знайти тих, хто з місцевих громадян працював би в торгових точках? Ні, напевно", – сказав президент РФ.

 За його словами, на будівництвах і в деяких інших сферах іноземні мігранти потрібні.

 "Але треба розібратися. Залучення мігрантів у всіх країнах світу пов’язане з необхідністю вирішення економічних проблем. Тут відповідні відомства разом з депутатами повинні будуть дуже над цим замислитися", – сказав президент.

 В.Путін відзначив, що іноземні мігранти повинні знати і дотримуватися законів і звичаїв регіону, в який вони приїхали працювати.

 "Ті, хто не дотримується, до них повинні застосовуватися всі заходи, передбачені законом. Це повинна бути послідовна і наполеглива робота", – сказав президент РФ.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 В.Путін пообіцяв посилити покарання за порушення міграційного законодавства, зокрема, за "гумові" квартири, коли за однією адресою прописують величезну кількість мігрантів.

 "Будемо посилювати наше законодавство аж до кримінальної відповідальності. Щоб вирішити цю проблему комплексно, потрібно працювати і там, звідки мігранти приїжджають", – сказав президент РФ.

 "Треба боротися з корупцією. Органи влади, управління та правоохоронні органи мають виконувати свої обов’язки і не сідати на якісь ліві гроші з ринків і якихось інших торгових точок", – сказав голова держави.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: