fbpx
Шоу-бізнес

Валентина Юдашкіна нагородили Орденом Почесного легіону

 Кілька днів тому в рамках Paris Fashion Week відомий модельєр Валентин Юдашкін представив почесній публіці свою весняно – літню колекцію Valentin Yudashkin. Валентин Юдашкін – єдиний російський кутюр’є, чиє дефіле регулярно проходить на найбільш престижному Тижні моди.

 Виходячи з цього, стає недивним те, що сьогодні в Москві посол Франції в Росії Жан де Глініасті вручив Юдашкіну Орден Почесного легіону. Прикріплюючи нагороду до піджака російського дизайнера, посол Франції сказав: «Ви почали співпрацювати з Францією ще в 1991 році, коли вперше організували показ у Парижі. І з тих пір ви постійно зміцнюєте зв’язок між Францією і Росією, організовуючи спільні проекти. У 1996 році ви були прийняті в Синдикат високої моди в Парижі, і цей момент став вирішальним у вашому житті так як ви були першим російським кутюр’є у складі Синдикату».

 Валентин Юдашкін своєю чергою подякував французькому президенту, що є гросмейстером ордену, за надану йому честь. Крім цього, Юдашкін зазначив, що Париж став головним містом його життя, і він задоволений тим, що його роботу відзначили настільки високою нагородою. Валентин Юдашкін сказав: «Незважаючи на те, що мода – продукт, який швидко псується, мистецтво – вічне, і я радий, що культурні зв’язки між нашими країнами міцніють».

 Нагадуємо, що Орден Почесного легіону – французький національний орден, який був заснований ще Наполеоном Бонапартом 19 травня 1802 за прикладом лицарських орденів. Належність до Ордену Почесного легіону є вищою відзнакою пошани і офіційного визнання особливих заслуг у Франції.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: