fbpx
Політика

Обама не збирається поступатися республіканцям у Конгресі

Президент Барак Обама не збирається йти на якісь поступки представникам опозиційної Республіканської партії в Конгресі США щодо питання, пов’язаного з нинішньою бюджетно-фінансовою кризою у Вашингтоні.

Про це розповів журналістам на регулярному брифінгу прес-секретар Білого дому Джей Карні, прокоментувавши майбутню зустріч Обами з лідерами Конгресу США як від Республіканської, так і від Демократичної партії.

За словами Карні, американський лідер "не буде вести переговори" щодо необхідності відновлення фінансування діяльності уряду США, перервані у зв’язку з тим, що федеральний бюджет на новий фінансовий рік, що почався у вівторок, досі не прийнятий. Карні особливо підкреслив, що президент Обама не планує "пропонувати поступки" республіканцям. Прес-секретар Білого дому додав, що у зустрічі візьме участь міністр фінансів Джейкоб Лью, який докладно розповість конгресменам про можливі наслідки вимушеного припинення повноцінної роботи уряду і потенційного дефолту США.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Як повідомлялося раніше, на зустріч з Обамою запрошені спікер палати представників Джон Бейнер (республіканець, від штату Огайо), що має третій за значимістю в державній ієрархії США пост, а також лідери республіканської меншості і демократичної більшості в сенаті Мітч Макконнелл (від штату Кентуккі) і Гері Рід (Невада), а також керівник фракції демократів у палаті представників Ненсі Пелосі (Каліфорнія).

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Обама не збирається поступатися республіканцям у Конгресі (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: