fbpx
Політика

Кваснєвський і Кокс знову навідаються до Тимошенко

  Спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі Александр Кваснєвський та колишній президент ЄП Пет Кокс у другій половині дня в четвер приїдуть до Центральної клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" (Харків), де проходить курс лікування екс-прем’єр України Юлія Тимошенко, повідомило агентству "Інтерфакс- Україна" інформоване джерело.

Як повідомлялося, П. Кокс і А. Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту за судовими процесами над екс-прем’єром Ю. Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем’єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Пізніше їх мандат був розширений: крім справ Ю. Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони Валерія Іващенка. 

18 ​​квітня 2013 року доповідь місії обговорювалося в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. Як повідомив президент ЄП Мартін Шульц, за підсумками дискусії було прийнято рішення про продовження місії до вересня цього року.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За час роботи місії спостерігачі ЄП приїжджали в Україну близько 20 разів. Останній візит в лікарню до Ю. Тимошенко відбувся 4 вересня.

П. Кокс на зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим 21 вересня припустив, що робота моніторингової місії Європарламенту може бути продовжена.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: