fbpx
Політика

Жодне із зобов’язань, необхідних для підписання СА, Україна повністю не виконала – представництво ЄС

 Жоден з пунктів зобов’язань, необхідних для подальшого підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, Україна не виконала. Про це заявила заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Марія Юрікова.

 «Ми не думаємо у відсотках. Є пункти, які треба виконати. Жодного з них Україна повністю не виконала. Видно, що йде прогрес, йде процес виконання, але ще жоден з пунктів виконання ми не оцінили так, що він повністю виконаний», – зазначила вона.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 За словами політика, для досягнення прогресу в Україні, в першу чергу, необхідно внести зміни до виборчого законодавства, а також провести ряд інших реформ. Також Марія Юрікова нагадала, що українська сторона зобов’язалася удосконалити закон про генеральну прокуратуру згідно з висновками Венеціанської комісії. І якщо він буде схвалений Верховною Радою, цей крок можна буде назвати значним прогресом на шляху євроінтеграції України.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 «Також ми запропонували реформу міліції. Ми не бачимо істотного розвитку в цьому напрямку, але Україна зобов’язалася це зробити», – додала Марія Юрікова.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: