fbpx
Право

Всіх, хто був на “Арктік Санрайз”, звинуватили в піратстві

 Судове засідання по пред’явленню звинувачень членам екіпажу судна «Арктік Санрайз», що належить Greenpeace, закінчено. Усім, без винятку, пред’явлені звинувачення за статтею 227 КК РФ («Піратство»), повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ. Максимальний термін покарання за цією статтею загрожує п’ятнадцятьма роками позбавлення волі. Також у разі визнання провини на обвинувачених можуть бути накладені штрафи до півмільйона рублів.

 Нагадаємо, розгляд справи проходив у відношенні 30 осіб з 18 країн. 28 з них – активісти Greenpeace, двоє – журналісти – фрілансери (росіянин Денис Синяков і британець Кірон Брайан). Синців здійснював фотозйомку, Брайан вів відеорепортаж. Всі фігуранти не визнають своєї провини і відмовилися давати свідчення у справі.

 Нагадаємо, 18 вересня 2013 року судно Greenpeace «Арктик Санрайз» вийшло в Печорському морі. Активісти, спустивши на воду гумові шлюпки, зробили спробу висадитися на нафтову платформу «Прирозломного», що належить «Газпрому». Їх дії були припинені російськими прикордонниками, судно з екіпажем та пасажирами доставлено в мурманський порт, а всі, що були на ньому, відправлені в місцеве СІЗО.

Greenpeace: екологи чи піраты? (відео):

:

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: