fbpx
Економіка

Агропромисловий комплекс України вимагає підвищення якості продукції – Янукович

 Агропромисловий комплекс України вимагає значного підвищення якості продукції. Про це заявив президент України Віктор Янукович на відкритті всеукраїнської агропромислової виставки «АгроЕкспо» в Кіровограді, повідомляє прес – служба голови держави.

 «За рахунок сільського господарства Україна забезпечує не тільки потреби свого внутрішнього ринку, а й постійно нарощує постачання сільськогосподарської сировини і промисловості на зовнішні ринки», – заявив Віктор Янукович.

 На думку українського президента, розвиток вітчизняного агропромислового комплексу вимагає технічного переозброєння підприємств, впровадження нових технологій, а також значного підвищення якості продукції.

 Крім того, Віктор Янукович сьогодні взяв участь і в урочистій церемонії відкриття Світловодського річкового терміналу (Кіровоградська область).

 «Цього року Україна зібрала 58 мільйонів тонн зерна, що стане рекордним урожаєм за всі часи незалежності», – підкреслив Віктор Янукович.

 Президент висловив упевненість, що Україна і далі буде зміцнювати свої конкурентні позиції у всьому світі як «потужного експортера зернових і житниці Європи».

 Після цього голова держави додав, що для виконання такого завдання Україні необхідно докласти вагомі зусилля, які дозволять розвивати систему морських і річкових припортових елеваторів.

 «Відкриття Світловодського річкового терміналу є дуже важливим кроком у даному напрямку», – сказав Віктор Янукович.

 Президент України впевнений у тому, що інвестиції в розвиток інфраструктури вітчизняного аграрного ринку, а також у елеваторні комплекси, є «інвестиціями в майбутнє». Крім того, вважає президент, держава повинна постійно приділяти увагу розвитку сільських територій.

 За матеріалами: president.gov.ua

Читайте також: