fbpx
Новини світу

Уряд Італії оголосив жалобу за африканським мігрантами, які потонули

 Італійський уряд заявив про загальнонаціональну жалобу за жертвами аварії корабля, загиблими якого вважаються щонайменше 133 нелегали з Африки, які намагалися дістатися до острова Лампедуза на перевантаженому кораблі.

 Корабель, на якому 500 мігрантів з Сомалі і Еритреї прямували з Лівії до Італії, загорівся і затонув в ніч на 3 жовтня за кілометр від узбережжя острова Лампедуза. За останньою інформацією прикордонники і рятувальники змогли врятувати приблизно півтори сотні осіб. Більше двохсот вважаються зниклими без вісті.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Згідно з однією з версій, загоряння було спровоковано самими африканцями, які намагалися привернути увагу представників прикордонної служби Італії, почавши спалювати ковдри на борту корабля. Згідно з іншою версією, причиною пожежі стало коротке замикання.

 Острів Лампедуза є частиною італійської території і знаходиться відносно близько від берегів Тунісу та Лівії, що робить його одним з найпопулярніших напрямів серед африканських нелегалів, які розраховують дістатися до Європи.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: