Інвестори Microsoft хочуть домогтися відходу Гейтса?

Як повідомило агентство Reuters, посилаючись на джерела, знайомі із ситуацією, кілька великих інвесторів корпорації Microsoft можуть зажадати відходу Білла Гейтса з поста голови ради директорів.

З отриманої інформації відомо, що, принаймні, три інвестори Microsoft, імена яких не називаються, відомо лише, що їм належить 5 % акцій компанії, з 20 найбільших вкладників компанії лобіюють дане рішення в раді директорів. На думку інвесторів, Гейтс, перебуваючи на своїй посаді, перешкоджає тому, щоб Microsoft приймала нові стратегії розвитку.

Крім того, вони вважають, що відхід Гейтса дозволив би надати наступнику Стіва Балмера, який нещодавно оголосив про відставку з поста генерального директора компанії, більше повноважень для того, щоб здійснити необхідні зміни в Microsoft .

Related Post

Як вважають деякі інвестори, Білл Гейтс, що володіє пакетом в 4,5 % акцій, має непропорційні його частці повноваження в компанії. Поки жоден представник Microsoft не прокоментував цю інформацію. У той же час, в Reuters відзначають, що в даний час ніщо не вказує на те, що рада директорів готова прийняти рішення про відсторонення Гейтса з посади.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment