fbpx
Освіта

ЄДІ з літератури. Путін вважає, що це “дуже важливе питання”

Сьогодні, 2 жовтня, на засіданні Ради при президенті РФ з культури і мистецтва глава Росії Володимир Путін пообіцяв повернутися до питання введення в Росії обов’язкового випускного іспиту з літератури, так як це «це дуже важливе питання». На думку президента, «гуманітарна складова процесу навчання повинна бути більш значущою».

Про те, що тему ЄДІ з літератури варто було б розглянути саме зараз, напередодні проголошеного в Росії Року культури, президента попросив режисер Карен Шахназаров. За словами кінематографіста, зараз в країні зароджується нова цивілізація – та, що "дивиться". Навіть дорослі перестають читати, вважаючи за краще дивитися кіно- та відеопродукцію. І що вже тоді говорити про дітей, які не те що класику не знають, навіть захоплюючу пригодницьку і фантастичну літературу не читають, з жалем зазначив Шахназаров. "Було б логічним у Рік культури в Росії ввести обов’язковий іспит з літератури в школах", – підкреслив режисер.

Також кінематографіст виступив з ініціативою зробити в Рік культури безкоштовним вхід в усі російські музеї для неповнолітніх громадян.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: