fbpx
Новини світу

У ПАРЄ обговорюють заборону обрізання

 Під час чергової сесії ПАРЄ, яка проводиться в Страсбурзі, було порушено питання, що стосується права дітей на фізичну недоторканність. З доповіддю на цю важливу тему виступила Марлен Руппрехт – член Комітету ПАРЄ з соціальних питань, охорони здоров’я та стабільного розвитку. Повідомляється, що Марлен Руппрехт більше 13 років займалася вивченням освітлюваної нею проблеми.

 У підсумку, ПАРЄ була прийнята резолюція, згідно з якою пропонується враховувати думки дітей у питаннях фізичних маніпуляцій з їх тілом. За словами Сергія Ківалова, який є членом української делегації в Раді Європи, актуальність даної проблеми була обумовлена ​​тим, що, незважаючи на прийняті різними державами заходи, діти продовжують піддаватися насильству. Діти, як підкреслив Сергій Ківалов, іноді піддаються насильницькому немедичному втручанню. Представники різних країн висловили свою думку щодо цього питання, зокрема, була порушена і проблема проведення дітям обрізання.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Так, на думку представника Андорри, обрізання може стати причиною психологічної травми. А представник Ірландії виступив з пропозицією криміналізувати дане хірургічне втручання для здорової дитини. Цікавим виглядає думка представника Канади Герент Девіса, який підкреслив, що дітям нав’язують хірургічне втручання. За його словами, малий вік дитини не дозволяє йому повною мірою зробити вибір в цьому питанні, а в майбутньому, ставши повнолітнім, як вважає Герент Девіс, дитина можливо і відмовилася б від проведеної операції. Представник Фінляндії підкреслив, що «обрізання сьогодні виправдовується честю сім’ї, але це не може бути виправданням насильства над дітьми». З критикою проведення обрізання у дітей виступили також представники Хорватії та Ірландії.

 Відзначається, що у питання проведення обрізання, крім критиків, були і захисники. Так, представники Туреччини заявили про відсутність фактів, які могли б підтвердити шкоду обрізання у хлопчиків. На думку турецьких представників, не підлягають дискусії існуючі більше тисячі років релігійні традиції.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Представник України в ПАРЄ Сергій Ківалов вважає, що розглянуте питання дуже складне в юридичному плані. «Тут є цілий ряд юридичних тонкощів і складнощів. Я вважаю, що тільки юридично цю проблему ніколи не вирішити. Адже не можна проконтролювати щоденну, повсякчасну і щохвилину поведінку батьків щодо дитини, навіть якщо у батьків і були щодо цього проблеми із законом», – підкреслив Сергій Ківалов і додав, що у ПАРЄ закликали всі держави розробити відповідні норми законодавства, які зможуть максимально захистити дітей.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: