У Міністерстві юстиції повідомили, коли нотаріуси і банки зможуть відновити свою роботу

 У Міністерстві юстиції України пояснили причини блокування реєстрів відомства, запевнивши, що інформація не постраждала і вже завтра доступ може бути відновлений.

 «Стався збій програмного забезпечення, розробленого ТОВ «3 -Т» та ТОВ «Арт – мастер», в результаті чого діяльність всіх користувачів, які користуються зазначеними реєстрами (реєстрами, ведення яких здійснює ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції), було заблоковано», – заявила голова міністерства юстиції України Олена Лукаш.

 Мін’юст підтвердив інформацію про те, що перебій у роботі реєстрів трапився через втручання в роботу системи. «Аналіз ситуації і детальний огляд програмного забезпечення показав, що сталося протизаконне втручання в роботу автоматизованих систем, комп’ютерного обладнання та комп’ютерних мереж мін’юсту, що призвело до блокування даних і порушення встановленого порядку їх маршрутизації», – зазначила Олена Лукаш.

Related Post

 За словами міністра, «повнота і якість реєстрів не постраждали, і за оцінками фахівців, вже 3 жовтня цього року реєстри повинні функціонувати в звичайному режимі».

 Зазначимо, що 1 жовтня 2013 року на невизначений термін робота єдиних і державних реєстрів, які знаходяться у віданні держпідприємства «Інформаційний центр» Мін’юсту, була припинена. Як відзначали представники ЗМІ, хоча збій роботи реєстрів в міністерстві пояснили технічними складнощами, учасники ринку запевняють, що припинення роботи системи пов’язане зі зміною керівництва «Інформаційного центру».

 Генеральна прокуратура України вже заявила, що головне слідче управління МВС займається розслідуванням несанкціонованого втручання в діяльність комп’ютерних мереж відомства.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment