fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Міністерстві юстиції повідомили, коли нотаріуси і банки зможуть відновити свою роботу

 У Міністерстві юстиції України пояснили причини блокування реєстрів відомства, запевнивши, що інформація не постраждала і вже завтра доступ може бути відновлений.

 «Стався збій програмного забезпечення, розробленого ТОВ «3 -Т» та ТОВ «Арт – мастер», в результаті чого діяльність всіх користувачів, які користуються зазначеними реєстрами (реєстрами, ведення яких здійснює ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції), було заблоковано», – заявила голова міністерства юстиції України Олена Лукаш.

 Мін’юст підтвердив інформацію про те, що перебій у роботі реєстрів трапився через втручання в роботу системи. «Аналіз ситуації і детальний огляд програмного забезпечення показав, що сталося протизаконне втручання в роботу автоматизованих систем, комп’ютерного обладнання та комп’ютерних мереж мін’юсту, що призвело до блокування даних і порушення встановленого порядку їх маршрутизації», – зазначила Олена Лукаш.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За словами міністра, «повнота і якість реєстрів не постраждали, і за оцінками фахівців, вже 3 жовтня цього року реєстри повинні функціонувати в звичайному режимі».

 Зазначимо, що 1 жовтня 2013 року на невизначений термін робота єдиних і державних реєстрів, які знаходяться у віданні держпідприємства «Інформаційний центр» Мін’юсту, була припинена. Як відзначали представники ЗМІ, хоча збій роботи реєстрів в міністерстві пояснили технічними складнощами, учасники ринку запевняють, що припинення роботи системи пов’язане зі зміною керівництва «Інформаційного центру».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Генеральна прокуратура України вже заявила, що головне слідче управління МВС займається розслідуванням несанкціонованого втручання в діяльність комп’ютерних мереж відомства.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: