Підписання Угоди про асоціацію. Депутати ПАРЄ привітали реформи в Україні – Попеску

  Група депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи привітала зусилля української влади з проведення реформ і створення передумов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, заявляє народний депутат фракції Партії регіонів, голова української делегації в ПАРЄ Іван Попеску.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів у середу, коментуючи письмову декларацію № 554, підписану депутатами з Молдови, Великобританії, Грузії, Іспанії, Румунії, Латвії, Хорватії, Вірменії, Литви, Ірландії, Азербайджану та Болгарії, І. Попеску звернув увагу на те, що декларацію підписали представники країн Східного партнерства, а також представники багатьох країн ЄС.

"І те, що європейські парламентарії виступили з ініціативою підтримати зусилля Верховної Ради України, спрямовані на виконання умов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року, дає велику надію на те, що це справді відбудеться", – зазначив він.

"Важливо, що в декларації підкреслюється, що політичні еліти в українському парламенті об’єдналися і конституційною більшістю проголосували низку необхідних законів", – сказав І. Попеску.

Related Post

Він звернув увагу на те, що європейські депутати відзначили прогрес у сфері виконання судових рішень, позитивно оцінивши проект закону "Про внесення змін до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів", який був включений до порядку денного Верховної Ради і представлений на розгляд Конституційного суду.

"І всі сподіваються, що прийняття цього законопроекту, а також інших, які спрямовані на виконання наших зобов’язання перед ЄС для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, також буде відбуватися за участі всіх політичних сил – як представників влади, так і опозиції", – повідомив парламентарій.

"Декларація є хорошим сигналом для нас всіх. Політико-правова організація РЄ дала нам такий сигнал: члени асамблеї від різних країн підписалися під цією декларацією. У нас є надія, що в листопаді ми підпишемо Угоду про асоціацію з ЄС ", – резюмував він.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Leave a Comment