fbpx
Новини світу

Помер автор романів Том Кленсі

 Американський письменник Том Кленсі помер 1 жовтня цього року, про це повідомляється в офіційному твіттері видання Publishers Weekly. Прозаїк помер у Балтіморі на 67- му році життя.

 Том Кленсі відомий світу передусім своїми тріллерами на військову або шпигунську тематику; події в цих творах відбувалися в часи холодної війни або ж відразу після її закінчення. Романи Кленсі відносять до технотріллерів – синтетичному жанру, в якому істотну увагу письменник приділяє описам шпигунської, військової або політичної справи, а дія в них часто відбувається під час світових воєн.

 Найвідоміша книжкова серія американського письменника розповідає про співробітника Центрального розвідувального управління Джека Райана. У цю серію входить і дебютний роман Кленсі «Полювання за "Червоним жовтнем"» (1984), який приніс авторові популярність. Серед інших творів Тома Кленсі про Джека Райана – «Кремлівський кардинал», «Пряма і явна загроза» та «Ігри патріотів».

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

 Книги Кленсі про співробітника ЦРУ неодноразово екранізувалися, ролі в цих фільмах виконували Харрісон Форд, Бен Аффлек і Алек Болдуїн. Режисер Кеннет Брана знімає кінокартину «Джек Райан: Теорія хаосу», в якій головного персонажа грає Кріс Пайн; втім, даний фільм вперше у всій серії грунтується не на якомусь конкретному романі Тома Кленсі, а просто запозичує у письменника героя.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Також Том Кленсі відомий своєю залученістю в індустрію відеоігор. У 1996 році американець заснував студію Red Storm Entertainment . Її першою відеогрою стала Tom Clancy’s Politika, яка вийшла роком пізніше. У 1998 році студія Кленсі випустила першу частину серії Rainbow Six. Пізніше компанія стала частиною видавництва Ubisoft.

 Том Кленсі служив в армії США, проте залишив в’єтнамську війну через проблеми із зором. Він був відомий своїми консервативними поглядами, і присвячував романи політикам – республіканцям, зокрема – президенту Рональду Рейгану.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: