fbpx
Економіка

Мінекономрозвитку: Україна досягла достатнього прогресу для підписання Угоди з Євросоюзом

 На сьогодні список індикаторів готовності України до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом дозволяє заявляти про достатній прогрес у всіх сферах. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов під час зустрічі з членом Європейської Комісії з питань торгівлі Карелом Де Гухтом. Зазначимо, що на зустрічі було проаналізовано поточний стан рішень з деяких питань двосторонньої співпраці України з Європейським союзом. Про це повідомили представники Мінекономрозвитку.

 «Упевнений, що сьогоднішня зустріч з керівництвом української держави дає вам повну впевненість в тому, що список індикаторів готовності України для підписання з ЄС Угоди про асоціацію дає право говорити, що був досягнутий достатній прогрес у всіх необхідних сферах», – розповів Ігор Прасолов.

 Голова Мінекономрозвитку запевнив Де Гухта, що позиція України з питання підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом залишається послідовною і незмінною. Крім того, український міністр висловив своєму європейському колезі подяку за підтримку з боку інститутів Євросоюзу. Зокрема, Прасолов подякував за допомогу Європейській комісії та Європейському парламенту.

 Під час зустрічі чиновники обговорювали питання підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом. Зокрема, мова йшла про можливість застосування деяких положень після підписання Угоди про асоціацію та схвалення її в Європарламенті.

 Крім того, на зустрічі сторони обговорили питання можливості надання Європейським союзом технічної та фінансової допомоги Україні. Очікується, що ця допомога буде надана Україні для імплементації Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. Особливо, це стосується питання щодо впровадження в Україні технічних регламентів і стандартів ЄС.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: