fbpx
За кордоном Україна

Мініфраструктури України просить автоперевізників утриматися від поїздок до Румунії

 Міністерство інфраструктури України звернулося до автоперевізників з проханням утриматися від поїздок до Румунії через погіршення погодних умов у країні. Про це повідомляє прес – служба відомства.

 «Мінінфраструктури рекомендує українським міжнародним автомобільним перевізникам враховувати зазначену інформацію при плануванні перевезень, або ж утриматися в цей період від подорожей до Румунії без крайньої необхідності», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

 У той же час Генеральне консульство України в Сучаві (Румунія) інформує, що з 1 жовтня в Румунії спостерігається суттєве погіршення погодних умов: снігопади, ожеледь на окремих дорогах, особливо в горах. Це негативно відбивається на русі автотранспорту. Найбільш складна ситуація в повітах: Харгіта, Ковасна, Сібіу, Вранча, Васлуй і частково Сучава. На території північно – східної частині Румунії оголошено штормове попередження. Тут очікуються дощі та посилення вітру до 70 км на годину.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

 У зв’язку з погіршенням погодних умов водіям, в першу чергу важких автомобілів місцевих та міжнародних перевезень, рекомендують оснастити автотранспорт зимовими шинами, ланцюгами, лопатами та іншим необхідним обладнанням для дій у разі непередбачених ситуацій.

 За матеріалами: mtu.gov.ua

Читайте також: