fbpx
Економіка

Київрада виділить кошти на соціальний захист громадян

 Київські чорнобильці, афганці та породіллі сьогодні отримали можливість отримувати медичну допомогу за рахунок муніципальної лікарняної каси, не виплачуючи жодних внесків до каси. Стало відомо, що 2 жовтня в Київраді прийняли зміни в цільову програму міста «Турбота. Назустріч киянам" на 2011-2015 роки». Згідно з цими змінами, перший і всі наступні щомісячні внески в касу за громадян, які входять в ці категорії, будуть проводитися з бюджету Києва.

 Проект змін в цільову програму було підготовлено представниками КМДА в рамках реалізації програми президента України Віктора Януковича «Україна для людей» та соціальних ініціатив голови держави.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Зокрема, у своєму рішенні київська влада планує соціально захистити і підтримати всі найвразливіші категорії городян.

 «Столична влада цілеспрямовано вирішує завдання президента України щодо посилення соціального захисту громадян», – так прокоментувала рішення Київради в.о. голови департаменту соціальної політики Наталія Хоменко.

 За її словами, додаткова соціальна підтримка, яку Київрада надає деяким соціально вразливим категоріям українців, буде апробована на чорнобильцях, афганцях та породіллях. Після цього в Київраді планується поширити допомогу і на інші категорії.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 «Вже є плани розширити таку соцпідтримку, зокрема, і на ветеранів», – підкреслила Наталія Хоменко.

 Голова напрямку стратегічного розвитку муніципальної лікарняної каси Володимир Загородній додав, що пропозиція адміністрації Києва не є якою-небудь заміною гарантованих за законом пільг.

 «Це доповнення до соціального захисту у сфері медичного забезпечення Київрада вважає за необхідне запропонувати тим громадянам, які цього потребують», – підсумував Володимир Загородній.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: