Екологам «Грінпіс», які намагалися проникнути на «Приразломную», почнуть пред’являти звинувачення 2 жовтня – СК РФ

  Слідчі СК в середу мають намір висунути звинувачення кільком екологам "Грінпіс", затриманим за спробу проникнення на платформу "Приразломная" ​​у Печорському морі.

"Сьогодні почнеться процес пред’явлення обвинувачення екологам, які були затримані, а потім і заарештовані за спробу проникнути на "Приразломная"​​, – повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі СКР.

Там не уточнили, за якою статтею будуть пред’явлені звинувачення.

Тим часом раніше адвокати "зелених" повідомили, що вони запрошені до слідчого для пред’явлення звинувачення їх підзахисним за статтею про піратство.

Як повідомлялося 19 вересня спецназ прикордонної служби ФСБ Росії взяв штурмом судно "Грінпіс" "Арктік Санрайз" за спробу проведення акції протесту проти видобутку нафти на платформі "Приразломная" в Печорському морі. 24 вересня судно екологів під конвоєм доставили до Мурманська.

На "Арктік Санрайз" знаходився багатонаціональний екіпаж з 30 осіб з 19 країн. За рішенням Ленінського районного суду Мурманська усіх, хто був на борту взяли під варту до 24 листопада.

Related Post

1 жовтня джерела в силових структурах повідомили, що слідство має намір в середу пред’явити звинувачення всім 30 активістам "Грінпіс" і членам екіпажу судна "Арктік Санрайз". "Звинувачення буде висунуто за частиною 3 статті 227 КК РФ (піратство, здійснене організованою групою)", – підкреслив співрозмовник агентства.

Він зазначив, що процедура пред’явлення обвинувачення повинна пройти в Мурманську в присутності адвокатів затриманих і перекладачів.

Пізніше в російському відділенні "Грінпіс" офіційно підтвердили інформацію про те, що в середу активістам "Грінпіс", затриманим у Печорському морі, буде пред’явлено звинувачення. "Ми знаємо, що Слідчий комітет у середу збирається пред’явити звинувачення", – повідомив "Інтерфаксу" юрист "Грінпіс Росії" Михайло Крейндлін.

Він сказав, що у "Грінпіс" є підтверджена інформація від адвокатів про те, що звинувачення будуть пред’явлені двом активістам, затриманим за акцію протесту проти нафтовидобутку в Печорському морі. "Звинувачення буде пред’явлено і всім іншим", – сказав М. Крейндлін.

Він заявив, що не має підтвердженням про те, що Слідчий комітет готується пред’явити звинувачення екологам за статтею "Піратство".

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Leave a Comment