fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Генпрокуратура України розслідує злом державних реєстрів

 У Генеральній прокуратурі України відкрили кримінальне провадження за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів, комп’ютерних мереж та автоматизованих систем в міністерстві юстиції. Таке втручання призвело до припинення функціонування 12-ти єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі, повідомили представники Генеральної прокуратури.

 «Було встановлено, що через зупинку функціонування держреєстрів була порушена робота державних органів, також було завдано значної матеріальної шкоди не тільки бюджету України, а й громадянам. Зокрема, українці не змогли укласти договори купівлі – продажу, зареєструвати свої майнові права, видати довіреності тощо», – наголошується в повідомленні.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Зараз фахівцями проводяться слідчі дії та встановлюється кола осіб, які є причетними до скоєння цього злочину. Стало відомо, що досудове розслідування цієї справи доручили головному слідчому управлінню МВС України. Процесуальне керівництво проводиться Генеральною прокуратурою України.

 Нагадаємо, що вчора був закритий доступ до державних та єдиних реєстрів інформаційної мережі міністерства юстиції України, ведення яких здійснювало держпідприємство Держінформюст. Зокрема, Держінформюст веде реєстр майнових прав на нерухоме майно, реєстр нормативно – правових актів, реєстр виконавчих проваджень, реєстр баз персональних даних та ряд інших реєстрів.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 У міністерстві юстиції пізніше заявляли, що такий збій системи був викликаний «технічними проблемами».

 «Зараз фахівці з Госінформюста вживають заходів для відновлення роботи єдиних і державних реєстрів», – запевнили в міністерстві юстиції.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: