fbpx
Новини світу

Вашингтонські магазини безкоштовно нагодують держслужбовців?

 Магазини та ресторани округу Колумбія, де знаходиться американська столиця, на знак солідарності з відправленими урядом у неоплачувані відпустки держслужбовцями вирішили підтримати їх. Повідомляється, що магазини та ресторани вирішили надати суттєві знижки на товари і безкоштовні продукти держслужбовцям. Про це повідомляють закордонні ЗМІ.

 Нагадаємо, що в Сполучених Штатах вперше за 17 років припинилося фінансування федеральних держустанов. Всьому провиною те, що в Конгресі США так і не досягли компромісу щодо «бюджетного питання». Як результат, багато державних службовців були відправлені в неоплачувані відпустки з 1 жовтня 2013 року. Згідно з дослідженнями американської компанії Gallup, які були проведені минулого року, саме в окрузі Колумбія проживає найбільша кількість держслужбовців у США. Зокрема, близько 20% жителів округу Колумбія отримували заробітну плату з коштів федерального бюджету.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Керівництво місцевих компаній увійшло в стан чиновників, які виявилися у вимушеній відпустці, і вирішило підтримати їх. До тих пір, поки Конгрес не ухвалить рішення, державні службовці можуть скоротати час, безкоштовно відвідуючи заняття у фітнес – центрах і музеї.

 Цікаво, що бажання підтримати американських чиновників висловили і в американських кінотеатрах. За наявними даними, деякі кінотеатри вирішили надати глядачам безкоштовний попкорн.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Пропозиція дійсна, поки у Вашингтоні не запанує здоровий глузд, а скоріше, поки не закінчиться криза чи наш попкорн», – заявляли в американських кінотеатрах.

 Раніше повідомлялося, що держустанови США припинили роботу в ніч на вівторок. У новий фінансовий рік США вступає без державного бюджету, який конгресмени так і не зуміли узгодити.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: