fbpx
Україна

Біличанський ліс можуть включити в межі Києва

  Київська міська рада просить Верховну Раду України встановити межі міста Києва, включивши в них територію Біличанського лісу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", за таке рішення в середу на сесії Київради проголосували 79 депутатів.

У зверненні вказується, що Коцюбинська селищна рада (Київська обл.), починаючи з 2008 року приймає рішення, спрямовані на збільшення селища Коцюбинське на 3,5 тис гектарів за рахунок земель сільськогосподарського призначення м. Києва, які закріплені за КП "Святошинське лісопаркове господарство". Рішеннями судів визнано законним таке включення земель.

Читайте також:  Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження

Київрада просить Верховну Раду якомога швидше розглянути питання про встановлення меж Києва. "Зволікання з прийняттям цього рішення можуть коштувати Києву тисяч га унікального Біличанського лісу, який захищає столицю від негативного впливу важких металів і сполук. Встановлення меж Києва сприятиме захисту Біличанського лісу від неправомірних дій Коцюбинської сільської ради", – йдеться у зверненні.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Депутат Денис Москаль (фракція "Республіка Київ") заявив, що на даний момент Коцюбинська селищна рада дала дозвіл житловому кооперативу на розробку землевідведення 100 га Біличанського лісу під забудову.

Як відомо, на території Біличанського лісу реалізується проект рекреаційного центру "Bionic Hill".

Земельну ділянку площею 108 га для цих цілей у 2007 році виділила Київська міська рада.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: