fbpx
Право

Адвокати Бута знову оскаржать вирок у суді США

Як повідомили в прес-службі російського Мін’юсту, захист російського громадянина Віктора Бута має можливість подати ще одну апеляцію на вирок, а питання про його видачу Росії може обговорюватися лише в разі відповідного прохання засудженого на адресу РФ або США.

"За інформацією, отриманою з міністерства закордонних справ РФ, рішення Нью-Йоркського апеляційного суду від 28 вересня, згідно з яким вирок щодо Бута залишений в силі, не виключає можливості для подальшого оскарження вироку в судових інстанціях США", – йдеться в повідомленні прес-служби російського відомства.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У разі якщо Віктор Бут звернеться з відповідним клопотанням, Мін’юст Росії направить американській стороні звернення про передачу його в Росію відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб від 1983 року. Там же зазначили, що російським законодавством і положеннями Конвенції не встановлені якісь конкретні строки розгляду клопотань про передачу засуджених осіб.

"У взаємодії компетентних органів Росії і США в області передачі засуджених осіб є прецеденти передачі для відбування покарання громадян обох держав", – йдеться в повідомленні. Нагадаємо, восени 2011 року громадянин Росії Віктор Бут був визнаний судом присяжних у Нью – Йорку винним у змові з метою продажу партії зброї ліворадикальному колумбійському угрупованню FARC, яка вважається в США терористичною організацією.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: