fbpx
Економіка

У бюджеті України немає коштів на перевибори в проблемних округах – експерт

Кошти на проведення повторних виборів у п’яти проблемних округах поки не передбачені в бюджеті України. Про це повідомив Олександр Черненко, голова правління комітету виборців України.

«Ми вже впритул підійшли до проведення повторних виборів в п’яти проблемних округах. Є прийнятий у Верховній Раді закон, який був підписаний президентом України, а також рішення ЦВК про початок виборчої кампанії 16 жовтня. Не вистачає тільки однієї частини – грошей на ці вибори, тому що в українському бюджеті вони поки не передбачені», – розповів Черненко.

Експерт прогнозує, що вже найближчим часом влада вирішить фінансові проблеми. За його словами, на засіданні Верховна Рада внесе зміни до бюджету України і виділить для проведення виборів необхідні кошти.

Нагадаємо, що раніше заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що у виборчкомі прогнозують, що на повторні вибори в п’яти округах витратять 2 мільйони гривень. Варто відзначити, що в бюджетному комітеті рекомендують Верховній Раді внести зміни до державного бюджету – 2013 в плані фінансування виборів у п’яти проблемних округах.

«Ми пропонуємо внести зміни до державного бюджету 2013 року, виділивши із загального фонду для виборчкому 48,825 млн гривень», – заявила заступник голови ЦВК Усенко-Чорна.

Раніше стало відомо, що повторні вибори в п’яти проблемних округах відбудеться 15 грудня 2013 року. Зокрема, Верховна Рада підтримала в першому читанні відповідний законопроект, який був внесений комітетом з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. У законопроекті передбачається, що повторні вибори відбудуться в округах № 94 (Київська область), № 132 (Миколаївська область), № 194 та № 197 (обидва – Черкаська область), а також № 223 (Київ, Шевченківський район).

За матеріалами: УНН

Читайте також: