Театр на Таганці проігнорував заборону Любимова на показ його вистав

Як заявив директор московського театру на Таганці Володимир Флейшер, трупа продовжить показувати поставлені Юрієм Любимовим спектаклі, хоч режисер це і заборонив.

«Ми ретельно вивчили папери з РАВ та прийняли рішення з жовтня грати вистави Любимова на нашій сцені. Думаю, що жодних проблем не буде, і наші глядачі будуть дуже раді такому рішенню», – розповів Флейшер.

Напередодні в російських ЗМІ з’явилася інформація, що Любимов зняв заборону, проте пізніше з’ясувалося, що це не відповідає дійсності.

Related Post

Ще в березні цього року Любимов заборонив показ його авторських вистав Театром на Таганці. Пізніше з’ясувалося, що заборона стосується тільки тих постановок, де він є автором сценарію, зокрема, це вистави: «Добра людина з Сезуана», «Тартюф», «Майстер і Маргарита», «Володимир Висоцький», «Горе від розуму», «Арабески», «Маска і душа» і «Антігона».

Нагадаємо, відомий режисер Юрій Любимов після скандалу на гастролях трупи в Чехії ухвалив рішення покинути назавжди театр. Художнього керівника «Таганки» обурила поведінка артистів, які зажадали негайної виплати гонорарів. Любимов назвав ці гастролі «скандалом і ганьбою».

За матеріалами: vz.ru

Leave a Comment