Сенат США відхилив проект бюджетного закону

У вівторок вранці стало відомо, що Сенат конгресу США в черговий раз відхилив проект бюджетного закону, проти якого проголосували 54 сенатори. До першого жовтня – початку нового фінансового року в США – даний документ мають схвалити обидві палати конгресу, однак Сенат відмовляється давати схвалення на законопроект, що включає пункти, які стосуються реформи охорони здоров’я, запропонованої господарем Білого дому Бараком Обамою.

Тепер же держустанови в США будуть змушені тимчасово припинити роботу.

Related Post

Тупик в бюджетних переговорах вже призвів до того, що американські фондові індекси завершили день різким падінням. Напередодні глава держави Барак Обама пообіцяв не допустити падіння престижу долара як світової резервної валюти і дефолту з держборгу США, який може статися через те, що не вдалося досягти бюджетного компромісу з республіканцями.

Незадовго до півночі – терміну можливого припинення фінансування уряду, прес-секретар Білого дому Джей Карні звинуватив партію республіканців у вимаганні та погрозах. За словами Карні, така поведінка є нечесною щодо американців.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment