Росія привітала ратифікацію Іраком угоди, що забороняє ядерні випробування

 Як повідомляють представники Міністерства закордонних справ Росії, вони вітають рішення іракського керівництва ратифікувати Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань. У відомстві зазначили, що на даний момент цю угоду підписали 183 країни, і вже 161 встигла його ратифікувати.

«Договір близький до того, щоб стати універсальним», – повідомили в МЗС РФ.

У міністерстві впевнені, що ратифікація даного Договору Іраком наблизить докумепнт до того, щоб стати міжнародно-правовим інструментом.

«Одночасно з кожною новою ратифікацією Договору підвищується тягар відповідальності за його долю решти восьми країн зі "списку 44", які стримують його набуття чинності», – додали в відомстві.

Related Post

Слід зауважити, що Договір відмовилися підписувати Пакистан, Індія, а також КНДР. Крім того, його ще не ратифікували Єгипет, Ізраїль, Іран, Китай і Сполучені Штати.

У МЗС переконані, що ратифікація цього Договору усіма близькосхідними країнами дозволить зміцнити довіру в регіоні, а також посприяє процесу створення там зони, вільної від зброї масового ураження.

Росія закликає інші країни, які ще не підписали, або ж не ратифікували Договір, зробити це, не висуваючи при цьому ніяких умов.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment