fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Прокуратура на прохання Кабміну перевірить усі парковки в Києві

 Кабінет міністрів України сьогодні звернувся до представників прокуратури з проханням перевірити (із залученням необхідних контролюючих органів) усі без винятку автомобільні парковки в Києві. Мета перевірки – впорядкування цієї сфери господарської діяльності та приведення у відповідність з українським законодавством. Про це представникам ЗМІ повідомили в прес – службі уряду України.

 Зазначимо, що незаконне ведення паркувального бізнесу в Києві щорічно призводить до мільйонних збитків у міському бюджеті. Крім того, самі громадяни витрачають чималі гроші на послуги, яких, власне, легально не існує.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Під час перевірок було встановлено, що через функціонування нелегальних автопарковок бюджет міста Києва щомісячно недоотримує близько 17 мільйонів гривень податків.

 В порушення умов контрактів, які були укладені з «Київтранспарксервіс» з експлуатації автопарковок, деякі комерційні структури у самовільному порядку збільшують кількість місць. Крім того, компанії – порушники незаконно перевищують затверджені тарифи на паркування. Стало відомо, що деякі підприємства в Києві навіть після розірвання контрактів з комунальним підприємством продовжують в нелегальному порядку експлуатувати автопарковки і отримують за це плату.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Під час масштабних перевірок діяльності всіх київських парковок, прокуратурою були також встановлені і факти самовільного захоплення земельних ділянок.

 Варто відзначити, що сьогодні в органах внутрішніх справ України на розгляді знаходяться ще 11 заяв за фактами самовільного захоплення земельних ділянок для незаконних парковок.

 Стало відомо, що на підставі всіх виявлених порушень до суду було подано 8 позовів про звільнення незаконно займаних земельних ділянок. Загальна вартість «окупованих ділянок» склала 70 мільйонів гривень.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: