fbpx
Новини світу

Останній призов на строкову службу в Україні стартував 1 жовтня

З 1 жовтня почнуть роботу призовні комісії з питань призову громадян України на строкову військову службу в Збройні Сили України, Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України та Державної спеціальної служби транспорту України, повідомляє УНН.

В кінці року передбачається призупинити призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України, і до кінця 2014 року перейти до комплектування Збройних Сил військовослужбовцями за контрактом. Цього року кількість бажаючих проходити службу за контрактом – 8000 осіб.

Як розповів перший заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Броніслав Жуковський, останній призов громадян України на строкову військову службу у Збройних Силах України буде проходити з зменшенням кількості призовників в порівнянні з попереднім закликом, на 2500 осіб.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

"Це зменшення пов’язано з реформуванням Збройних Сил України і переходом їх до комплектування виключно військовослужбовцями за контрактом", – розповів Броніслав Жуковський.

"Протягом жовтня-листопада будуть покликані і направлені до війська 10 800 осіб, зокрема: в Збройні Сили України – 5000, Внутрішні війська МВС України – 4800, Держспецтрансслужбу – 1000 осіб", – зазначив генерал-лейтенант Броніслав Жуковський.

Строковиками в першу чергу будуть комплектуватися військові частини і підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України, які залучаються до несення бойового чергування з протиповітряної оборони, а також арсенали, бази і склади.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Формування команд молодого поповнення на збірних пунктах та їх відправку до військових частин планується провести в період з 7 жовтня до 22 листопада 2013 року.

"Контракт із Збройними Силами України уклали 8000 громадян, чисельність військовослужбовців за контрактом збільшилась на 5000 осіб. Таким чином у Збройних Силах України військовослужбовцями військової служби за контрактом укомплектовано близько 60 відсотків посад рядового та сержантського складу. Зараз важливим завданням для нас є вдосконалення роботи з підготовки рядового і сержантського складу ", – додав генерал -лейтенант Броніслав Жуковський.

Джерело: УНН

Читайте також: