fbpx
Новини світу

Заступник голови МЗС КНДР з трибуни ГА ООН звинуватив США у ворожнечі на Корейському півострові

Заступник міністра закордонних справ КНДР Пак Кіль Йон, виступаючи сьогодні, 1 жовтня цього року, в ході Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, заявив, що єдиний шлях забезпечити тривалий мир на Корейському півострові – це «покласти край ворожій політиці» Сполучених Штатів Америки проти Північної Кореї.

Уряд КНДР закликає розпустити Командування ООН у Південній Кореї. Згідно зі словами Єна, воно було створено США в односторонньому порядку без відповідних рішень ООН під час Корейської війни 1950-1953 років.

"США повинні відмовитися від своєї ворожої політики, насамперед поважаючи суверенітет Північної Кореї, замінивши угоду про перемир’я на механізм підтримки миру, розформувавши Командування ООН без будь-яких зволікань, скасувавши санкції і відмовившись від військових загроз", – зазначив з трибуни ГА ООН заступник глави зовнішньополітичного відомства КНДР.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Згідно з його словами, жодна з резолюцій Ради Безпеки ООН під час Корейської війни не санкціонувала створення в Кореї Командування ООН. Замість цього тоді створили Об’єднане командування, відповідальність за яке поклали на США.

Війна закінчилася підписанням угоди про перемир’я, яке Північна Корея не один раз закликала замінити угодою про мир із Сполученими Штатами. Проте американська влада відмовляється навіть обговорювати дану можливість, будучи пов’язаними зобов’язанням перед Південною Кореєю ніколи не визнавати КНДР. Північнокорейська влада вже неодноразово вимагала розпустити Командування ООН, яке не має жодного обмеженого тимчасовими рамками міжнародного мандата, проте мало хто з дипломатів в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку звертає на ці заяви увагу, вважаючи вимогу Північної Кореї спробою уникнути вирішення проблем, які пов’язані з її ракетною та ядерно  програмами.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: