Дочка Юрія Гагаріна виграла суд

 Російський суд, що займається розглядом позовів по захисту інтелектуальної власності, задовольнив скаргу Олени Гагаріної (дочки першого космонавта планети Юрія Гагаріна) і визнав незаконним використання імені її батька в назві торгово – розважального центру "Гагарінський". Тепер Роспатент зобов’язаний припинити дію вищеназваного товарного знака.

 "Наша сім’я категорично проти такого рекламного ходу: це суперечить образу Юрія Олексійовича Гагаріна, який залишився в нашій пам’яті", – заявила Олена Гагаріна, додавши, що до того, як подати позовну заяву, вона звернулася до керівництва розважального центру, проте «розуміння не отримала».

 Адміністрація ТРЦ «Гагарінський», пояснюючи вибір назви свого закладу, пояснила, що за основу було взяте не прізвище першого космонавта, а місце розташування клубу (Гагарінський район). Можливо, відповідачі подадуть касаційну скаргу, на це вони мають два місяці.

Related Post

 Нагадаємо, згідно з п. 9.2 ст. 1483 Цивільного кодексу Росії реєстрація товарного знака, що відтворює ім’я відомої особи, без його дозволу або згоди спадкоємців не допускається.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Leave a Comment