fbpx
Право

Дочка Юрія Гагаріна виграла суд

 Російський суд, що займається розглядом позовів по захисту інтелектуальної власності, задовольнив скаргу Олени Гагаріної (дочки першого космонавта планети Юрія Гагаріна) і визнав незаконним використання імені її батька в назві торгово – розважального центру "Гагарінський". Тепер Роспатент зобов’язаний припинити дію вищеназваного товарного знака.

 "Наша сім’я категорично проти такого рекламного ходу: це суперечить образу Юрія Олексійовича Гагаріна, який залишився в нашій пам’яті", – заявила Олена Гагаріна, додавши, що до того, як подати позовну заяву, вона звернулася до керівництва розважального центру, проте «розуміння не отримала».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Адміністрація ТРЦ «Гагарінський», пояснюючи вибір назви свого закладу, пояснила, що за основу було взяте не прізвище першого космонавта, а місце розташування клубу (Гагарінський район). Можливо, відповідачі подадуть касаційну скаргу, на це вони мають два місяці.

 Нагадаємо, згідно з п. 9.2 ст. 1483 Цивільного кодексу Росії реєстрація товарного знака, що відтворює ім’я відомої особи, без його дозволу або згоди спадкоємців не допускається.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: