fbpx
Авто

В Україні випускатимуть нову модель китайських легкових автомобілів

 У листопаді поточного року на заводі корпорації "Богдан" у Черкасах планується почати випуск китайських легкових автомобілів Lifan. Повідомляється, що на початковому етапі на українському заводі буде здійснюватися великовузлове складання китайського авто. У ЗМІ наводяться слова Джейкоба Ліу, який є комерційним менеджером представництва Lifan в Україні, який заявив наступне: «Початок великовузлового (SKD) складання вже затверджений. Перші партії SKD – комплектів прибудуть до України в листопаді». Крім того, Джейкоб Ліу повідомив, що компанія Lifan знаходиться в стадії переговорного процесу з українською стороною щодо питання дрібновузлового (CKD) складання автомобілів.

 Передбачається, що в Україні буде випускатися чотиридверний седан С -класу Lifan 620, а також кросовер Х60. Згідно з планами китайської компанії і українського виробника, на «Богдані» збиратимуть близько 500 легкових автомобілів на місяць. Про інші подробиці спільного україно – китайського проекту не повідомляється.

 У ЗМІ наводяться і слова генерального директора офіційного імпортера Lifan – компанії "Богдан Восток Авто". Олександра Миненок повідомив, що протягом січня – серпня поточного року в Україні продали 384 автомобілі марки Lifan. Такі показники перевершують продажі за аналогічний період минулого року на 44%.

 Відзначимо, що компанія Lifan Group була заснована в 1992 році. Продукція Lifan експортується в 165 держав, а заводи по збірці авто цієї китайської компанії працюють в Росії, Азербайджані, Уругваї, Ірані, Іраку, Ефіопії, а також у М’янмі.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: