fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. «ФФУ повинна розробити програму недопущення пропаганди неонацизму на українських стадіонах», – Медведчук

Федерація футболу України зобов’язана в найкоротші терміни розробити і представити всій громадськості програму щодо недопущення пропаганди неонацизму на стадіонах в Україні. Про це повідомив Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

Медведчук вважає, що у ФІФА ухвалили жорстке, але справедливе рішення щодо України. За словами політика, у ФІФА «покарали за расистські образи, неонацистські банери і піротехніку нашу збірну, а по суті – всю країну».

Медведчук додав, що стадіон у Львові вартістю 2,3 мільярда гривень, який був побудований в основному за гроші з бюджету, і так простоював.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«Тепер же на ньому заборонено проводити всі міжнародні матчі до 2018 року. Нехай всі українські платники податків подякують неефективній владі і місцевим неонацистам за те, що майже 2,5 мільярда гривень були витрачені даремно», – підкреслив політик.

По-друге, впевнений Медведчук, Україну в черговий раз зганьбили.

«Через сотню -дві дикунів Україна фігурує в світових новинах як держава, де неонацизм і расизм в порядку речей», – запевнив політик.

Крім того, політику хотілося б запитати у ФФУ і представників силових структур, які повинні протистояти екстремізму в Україні: «Це що, перший випадок з фашистською символікою на стадіонах?».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«Найстрашніше те, що 45-ти мільйонна країна стала заручником купки неонацистів, для яких їх особисті бажання і фобії – набагато вищі за загальне благо. Втім, в Україні це стосується не лише футболу», – підсумував політик.

Нагадаємо, що у ФІФА покарали збірну України за поведінку вболівальників на матчі відбору ЧС- 2014 проти Сан-Марино у Львові. Як підсумок, наступний відбірковий матч у Харкові проти Польщі збірна України проведе за порожніх трибун.

За матеріалами: РБК-Україна, korrespondent.net

Читайте також: