Ім’я Сноудена увійшло до шорт-листа на отримання премії Сахарова

Екс-працівник американських спецслужб Едвард Сноуден, що отримав тимчасовий притулок у Росії, включений в шорт-лист на здобуття премії Європарламенту імені Андрія Сахарова за 2013 рік. Всього до списку увійшли три кандидатури.

Відповідне рішення ухвалене за підсумками закритого голосування в Брюсселі, в якому взяли участь члени комітетів Європарламенту із закордонних справ і розвитку, а також підкомітету з прав людини.

Едвард Сноуден розповсюдив інформацію про програми стеження американських спецслужб. На батьківщині його звинувачують у незаконному розголошенні секретних відомостей. Сноуден втік до Гонконга, а звідти прибув до Росії. Після тривалих роздумів ФМС РФ надала йому право на проживання терміном на один рік.

Related Post

Рішення російської влади ускладнило і без того непрості відносини між Росією і США. Президент Сполучених Штатів Барак Обама навіть відмовився від зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, яка мала відбутися на початку вересня в Москві. Кремль висловив жаль з цього приводу і підтвердив, що запрошення залишається в силі.

Премія Сахарова для Сноудена (відео):

:

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment