fbpx
Політика

Українська промисловість постраждає від асоціації з ЄС – Симоненко

 Лідер КПУ Петро Симоненко впевнений, що якщо Київ підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом, то Росія продовжить свою політику імпортозаміщення, через що Україна лише постраждає, так як експорт товарів оборонного призначення істотно скоротиться.

 При цьому він зазначив, що вдарить асоціація з ЄС і по сектору залізничних перевезень. Він уточнив, що створення Митного союзу дозволило істотно спростити процес перевезень залізницями по території країн – членів цієї організації.

 «Як наслідок, це негативно впливає на транзит через територію України товарів, які слідують з Казахстану і Росії в країни Європи. Тепер ці вантажі йдуть переважно через Білорусь», – повідомив Петро Симоненко.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 За його словами, постраждає також харчова промисловість, і до українських цукеркок, заборонених у Росії, приєднаються й інші категорії товарів.

 Звернув увагу лідер комуністів і на авіабудування, а також аерокосмічну промисловість, нагадавши, що вони створювалися в тісній співпраці з іншими країнами пострадянського простору.

 «Ринок для українських літаків – це насамперед ринок Росії, Білорусі і Казахстану, а залежність наших підприємств від підприємств – партнерів у цих республіках – критична. Авіабудівники вже висловили уряду свою стурбованість», – розповів Симоненко.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Він зазначив, що французи, наприклад, вже заявили, що будуть перешкоджати виходу на європейський ринок літака Ан -70, так як він кращий ніж моделі їх власного виробництва.

 «Ви що, серйозно думаєте, що наші технології комусь потрібні в Європі?», – констатував депутат.

 За матеріалами: ru.golos.ua

Читайте також: