fbpx
Новини світу

Творець антивіруса McAfee дав обіцянку заховати користувачів Інтернету від АНБ

Джон Макафі, засновник антивірусної компанії McAfee, дав обіцянку випустити пристрій, який робив би неможливим стеження Агентства національної безпеки США (АНБ) за користувачами. Компактний пристрій під назвою D-Central буде об’єднувати ноутбуки, планшети і смартфони в децентралізовану приватну мережу без зв’язку з «великим» Інтернетом, відзначають San Jose Mercury News. Усередині даної мережі користувачі будуть мати можливість обмінюватися повідомленнями і файлами, не побоюючись за збереження особистих даних. «Уряд не зможе визначити, де ви знаходитесь, і хто ви», – повідомив Джон Макафі, описуючи цей проект.

Радіус дії кожної з цих мереж, які створені за допомогою D-Central, буде обмежений кількома кварталами міста. Засновник компанії McAfee припустив, що цей пристрій буде популярним, зокрема, в кампусах університетів. D-Central буде коштувати менше 100 доларів США. Джон Макафі запустив сайт, який присвячений пристрою; з інформації на ньому слідує, що більш детальні відомості про устрій будуть доступні приблизно через півроку.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Зараз Макафі займається підготовкою прототипів D-Central. Він додав, що якщо розробку його девайса заборонять до продажу в США, він буде реалізовувати свій пристрій «в Японії, Англії і в країнах третього світу».

Джон Макафі в 1987 році створив антивірусну компанію McAfee – одну з найбільших світових розробників антивірусного програмного забезпечення – і звільнився з компанії в 1994 році.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У 2010 році компанію McAfee більш ніж за 7 млрд доларів США купила корпорація Intel. У 2010 році Макафі із США переїхав до Беліза, де почав займатися вивченням антибіотиків. Він виїхав з країни після того, як правоохоронні органи Белізу запідозрили Макафі у виробництві наркотиків і незаконному зберіганні зброї.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: