fbpx
Право

Російський паспорт замінять на електронний у 2015 році

Як повідомляє сьогодні, 30 вересня, прес-служба уряду РФ, урядовою комісією з використання інформаційних технологій для покращення якості життя прийнято рішення з підготовки до введення в Росії електронного посвідчення особи та видачу універсальної електронної карти (УЕК) не раніше, ніж в січні 2015 року.

Так, комісією вирішено взяти до відома звіт ФМС Росії і «схвалити викладені в ньому підходи для реалізації проекту з введення в Російській Федерації посвідчення особи громадянина Росії з наявністю електронного носія інформації», йдеться в повідомленні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також у заяві прес-служби наголошується, що протягом 30 календарних днів буде проведено громадське обговорення з питань даного проекту. За результатами засідання комісії, ВАТ «УЕК» з Мінкомзв’язку і Мінекономрозвитку спільно з ФМС внесуть в уряд РФ необхідні поправки до законопроекту «Організація надання державних та муніципальних послуг».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У поправках дано вказівку передбачити, щоб «термін встановлення початку обов’язкової видачі електронної карти був не раніше, ніж 1 січня 2015 року, враховуючи необхідність синхронізації термінів початку видачі електронного посвідчення», сказано в повідомленні прес-служби.

Російський паспорт замінять на електронний (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: