Путін здійснює тиск на деякі пострадянські республіки, щоб створити новий СРСР – ЗМІ

 Президент Росії Володимир Путін здійснює тиск на деякі країни колишнього СРСР, зокрема Україну, Молдову, Грузію та Вірменію, щоб змусити їх стати членами Митного союзу (МС), який нагадує варіант СРСР. Про це йдеться в статті американського видання Washington Post, передає УНН.

 "РФ використовує штрафні санкції і хабарі, щоб заблокувати можливе підписання країнами, які свідомо вибрали курс на євроінтеграцію, угод про асоціацію з Європейським союзом і змусити їх приєднатися до МС", – йдеться у публікації.

 Група авторів стверджує, що такі кроки свідчать про бажання російського президента здійснити свою мрію з відновлення утворення на зразок Радянського Союзу.

 "В.Путін отримав малу перемогу, коли Вірменія, яка є повністю енергетично залежною від РФ, заявила про готовність увійти до Євразійського союзу, де членами поки є тільки диктаторські режими Білорусі, Казахстану і Росії", – відзначає ЗМІ.

Related Post

 Однак автори статті впевнені, що В.Путіну не вдалося і не вдасться схилити на свій бік Україну, Молдову і Грузію, які "твердо стоять на позиціях євроінтеграції", однак  Україна і Грузія повинні пройти ще й політичний тест.

 "Вони (Україна і Грузія – ред.) повинні довести незалежність і неупередженість системи правосуддя.

 Президентські вибори, які відбудуться наступного місяця в Грузії, мають пройти відкрито і прозоро, а Україна має переглянути справу колишнього екс – прем’єра Ю.Тимошенко, яка відбуває покарання у в’язниці", – наголошується в статті.

 Джерело: УНН

Leave a Comment