fbpx
Новини світу

Нове викриття АНБ: Репозиторій «Марина»

 Як пишуть сьогодні, 30 вересня, американські ЗМІ з посиланням на матеріал, наданий колишнім співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом, Агентство національної безпеки (АНБ) США зберігало метадані мільйонів користувачів Інтернету, не підозрюваних ні в якій протиправній діяльності.

У правилах технологічної експлуатації використання розвідувальної інформації для агентів АНБ зазначено про репозиторії метаданих під кодовою назвою «Марина» (Marina). Згідно з нормативним актом, метадані з будь-якого комп’ютера, що отримані мережею збору інформації АНБ, переправляються в базу даних репозиторію «Марина». Метадані, отримані з телефонних мереж, прямували в інший репозиторій.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Відомчий додаток спецслужб «Марина» стежить за роботою користувача в браузерах, збираючи його контактну інформацію, складаючи консолідований рапорт у формі таблиць та аналітичних розкладок. Однією з унікальних властивостей репозиторію «Марина» є його здатність вистежувати метадані, які перебувають у полі зору розвідки протягом 365 днів, незалежно від того, чи є дані об’єкти метою стеження чи ні», – пояснює колишній фахівець АНБ в матеріалі, наданому Guardian.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Сноуден: АНБ відстежувало всі контакти інтернет користувачів (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: