fbpx
Економіка

Мінпраці РФ: у 2014 році пенсії будуть проіндексовані на 8 %

Як повідомив сьогодні, 30 вересня, міністр праці та соціального захисту РФ Максим Топілін на нараді за проектом бюджету на 2014-2016 роки у президента РФ Володимира Путіна, пенсії в РФ в наступаючому році будуть двічі проіндексовані: перша індексація – 1 лютого і друга – 1 квітня, а сумарна індексація на 2014 рік становитиме більш ніж 8 %.

«Щодо пенсій можу сказати, що вони будуть індексуватися в ті ж самі терміни, що й раніше. З 1 лютого – за рівнем інфляції, а з 1 квітня – за нарахуванням на доходи Пенсійного фонду. Крім цього, ми запланували, що сумарна індексація пенсій складе трохи більше 8 %. До бюджету вже закладені відповідні кошти», – сказав міністр праці Росії Топілін.

«Щорічно, ми будемо продовжувати підвищення рівня пенсій по старості. Ми будемо продовжувати підвищувати дотримання пропорції з прожитковим мінімумом. За нашими розрахунками, дана міра дозволить нам вийти на заплановані показники, для того, щоб до 2018 року середня пенсія була еквівалентна двом прожитковим мінімумам пенсіонера, забезпечуючи йому гідне існування», – додав глава Міністерства праці.

«Крім цього, разом з бюджетом ми підготували законопроект про підвищення з 1 січня наступного року на 6,7 % мінімальної заробітної плати трудящих. Таким чином, це дасть нам можливість, зберегти рівень прожиткового мінімуму, щоб мінімальна зарплата у нас не знижувалася, а була весь час на певному рівні. Це також є вимогою профспілок, з якими ці питання ми узгоджували раніше», – повідомив Топілін на засіданні.

Також міністр праці поінформував президента Путіна щодо п’ятивідсоткової індексації соціальних виплат у 2014 році. За словами Топіліна материнський капітал, з 1 січня 2014 року буде збільшено з 409 до 429 тисяч рублів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: