fbpx
Економіка

Митний союз буде «тиснути» на українських чиновників – думка експерта

 Чим ближче буде дата підписання Угоди про асоціацію з ЄС, тим сильніше буде тиснути Росія на українських чиновників. Про це під час прес – конференції заявив керівник наглядової ради інституту політичних консультацій та економічних досліджень Ігор Бураковський.

 На думку експерта, такий тиск з боку Кремля є «індивідуальним». По суті, зазначив Бураковський, цей тиск направлено на окремих впливових «державних творців» і бізнесменів в Україні. Мета таких дій – перешкодити підписанню Угод з Євросоюзом, впевнений експерт.

 Бураковський заявив також, що не вірить у скасування імпортних мит Митним союзом у разі інтеграції України в цю економічну зону. На думку експерта, Росія не піде на скасування зони вільної торгівлі у разі підписання угод з ЄС.

 «Немає жодної офіційної заяви від Митного союзу з євроінтеграції України. Заяви звучать тільки від російської сторони. Це може свідчити про невизначеність позиції Митного союзу щодо створення ЗВТ між Україною та Євросоюзу. Крім того, це може свідчити про те, що в МС все вирішує тільки Росія, яка є активним коментатором даної ситуації», – додав Бураковський.

 Також експерт попередив, що незабаром українську економіку чекають складні випробування, які будуть пов’язані зі створенням ЗВТ з ЄС.

 «Ми будемо гармонізувати законодавчі акти України з понад 350 – ма директивами та іншими нормативними актами Євросоюзу. Однак, зараз спостерігаються труднощі в деяких сферах українського законодавства в плані такий гармонізації», – повідомив експерт.

 Незважаючи на те, що ЄС готовий надати фінансову і технічну допомогу Україні, наступний рік для України все одно стане дуже складним, підсумував Бураковський.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: