fbpx
Економіка

Легалізація трудових відносин

 Легалізація заробітної плати – одне з найважливіших питань, яке перебуває на контролі у податківців. Держава намагається підвищити соціальні стандарти в напрямі покращення рівня життя населення. Боротьба з виплатою документально не підтверджених доходів найманим працівникам здійснюються заради забезпечення їм гарантованих виплат у пенсійному віці.

 Вирішення питання запобігання виплат зарплати «у конвертах» як явища, що негативно впливає на соціально-економічну обстановку – першочергова задача податківців. Мета – мінімізувати та звести до нуля кількість підприємств району, які виплачують працівникам нелегальну зарплату або затримують чи мають борги по виплаті зарплати.

 Працівники ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області спрямовують свою роботу на активізацію діяльності, насамперед, чесного бізнесу.

 Основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. Тому, аби завтра мати якісне медичне обслуговування та належний рівень освіти й культури, сьогодні надзвичайно важливим є вжиття цілої низки заходів, спрямованих на викриття порушень податкового законодавства під час виплати зарплати. Це один з пріоритетних напрямків роботи податківців інспекції.

 Не зважаючи на це, не викоренено практику прийому на роботу найманих осіб без належного оформлення та виплати працівникам мінімальної заробітної плати. Податківці виявляють такі факти, проводячи доперевірочний аналіз господарської діяльності як підприємств, так і фізичних осіб-підприємців. Робота в цьому напрямі ведеться постійно, і до всіх порушників чинного законодавства за такі дії запроваджується адміністративна відповідальність.

 З легалізацією доходів до бюджету надійдуть податок з доходів фізичних осіб та інші платежі, але в першу чергу – це захист прав і законних інтересів працівників. Оформивши трудові відносини в установленому законом порядку, працівник отримує захист від незаконного звільнення, безпечні умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачену заробітну плату, не нижчу за мінімальний розмір.

 Нагадуємо, що мінімальний розмір заробітної плати з 01.01.2013 становить 1147 грн. Про факти виплати заробітної плати в «конвертах» можна сповістити податкову інспекцію письмово, а також за телефоном: (062) 210-52-47 або на особистому прийомі. Особистий прийом ведеться посадовими особами інспекції щоденно.

 За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів

Читайте також: