Відбір на ЧС-2014. «Дисциплінарне покарання ФІФА – спроба Росії очорнити Україну перед самітом у Вільнюсі», – експерт

 Ситуація з дисциплінарним покаранням національної збірної України з футболу – це ніщо інше, як частина інформаційної війни Росії проти українських колег. Про це в інтерв’ю українським ЗМІ повідомив Сергій Пархоменко, керівник центру зовнішньополітичних досліджень.

 «Це робиться з метою очорнити Україну і всіх її громадян перед європейською спільнотою напередодні листопадового саміту у Вільнюсі, де Україна з ЄС має намір підписати Угоду про асоціацію», – стверджує експерт.

 З іншого боку, розмірковує Сергій Пархоменко, такий хід Кремля повинен спровокувати серед деяких категорій українського населення антиєвропейські настрої. Зокрема, впевнений експерт, це відноситься до молоді, велика частина якої є футбольними вболівальниками. За словами Пархоменка, на такі висновки наштовхує не лише «антиукраїнська кампанія» у багатьох світових медіа, яка була спровокована Росією. Про це говорить той факт, що російський «Газпром» віднедавна став офіційним спонсором всіх футбольних змагань, що проводяться під егідою ФІФА.

Related Post

 Нагадаємо, 27 вересня 2013 дисциплінарний комітет ФІФА вирішив, що поведінка деяких українських вболівальників (неонацистські вітання і банери, «мавп’ячі» жести і звуки) на матчі Україна – Сан-Марино було ганебними. Крім того, такі дії порушували дисциплінарний кодекс ФІФА. Піротехнічні засоби, які використовували у Львові вболівальники, могли представляти серйозну загрозу особистій безпеці глядачів і футболістів.

 У ФІФА вирішили покарати українців, заявивши, що відбірковий матч між Україною та Польщею пройде без глядачів. Нагадаємо, матч Україна – Польща відбудеться 11 жовтня в Харкові. Згідно з рішенням ФІФА, збірна України не зіграє на «Арені Львів» до 2018 року.

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment