fbpx
Новини світу

Ватикан: Римських понтифіків Іоанна Павла II і Іоана XXIII канонізують у квітні 2014 року

Як повідомив сьогодні, 30 вересня, телеканал RaiNews24, канонізація пап Іоана Павла II і Іоана XXIII відбудеться 27 квітня 2014 року.

Консисторією Ватикану (особлива нарада кардиналської колегії при папі римському в справах святих католицької церкви), що відбулася в понеділок, 30 вересня, було прийнято рішення щодо дати проголошення святості папи Іоана Павла II і папи Іоана XXIII, тобто їх канонізації – проголошення і причислення їх до лику святих.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Раніше передавалося, що Іоана Павло II і Іоан XXIII можуть бути зараховані до лику святих до кінця 2013 року.

Папа Римський Іоан XXIII (Анджело Ронкаллі), який помер у червні 1963 року, був проголошений блаженнішим Папою Іоаном Павлом II у 2000 році 3 вересня. Іоан Павло II (Кароль Войтила), який помер у 2005 році 2 квітня, був беатифікований своїм наступником на престолі понтифіком Бенедиктом XVI в  рекордні терміни – вже 1 травня 2011 року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Таким чином, за канонами католицької церкви, римські понтифіки Іоан Павло II і Іоан XXIII, пройшовши процедуру беатифікації, до процесу канонізації – причислення їх до лику святих, підготовлені.

Канонізація Пап (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: